Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

360 μοιρες και ανεβαίνουμε και γυρίζουμε σαν καρουσέλ

Μετα την κατάρευση του κομμουνισμου το 1989 η παγκόσμια δεξιά χαρουμενη και ‘δικαιωμενη’ άνθισε μεν αλλά στο πουθενά δε .
Η γλαστρα της ειχε μονο συντηρητικά και καθολου πραγματικό χώμα. Ειναι σαν τα λουλουδια που μας φερνουν ευγενικά στις γιορτές και μετά απο 1 βδομαδα έχουν ξεραθεί. Η γνωστή μετέπειτα σκληρή μοίρα τους δεν μας εμποδίζει ποτέ να χαρούμε και να ενθουσιαστουμε άμα τη εμφανίσει

Κατι σαν την ανθιση του πλουμιστου μυκητα
-Τι φοβερά, κυριολεκτικά , χρώματα !

Χωρις τα εχχέγυα χωρις αντιστάθμισμα χωρίς πρόσωπο.
Η κριση και καταρρευση του ελληνικου χρηματιστηρίου το 1999 ήρθε μετά απο ξέφρενη κουρσα γκαλοπ 10 και βαλε χρονων Απλά τρεχαμε τοσο πολύ όσο όταν ήμασταν μικροί και τρεχαμε στην κατηφοριά.
Απο καποιο σημειο και μετά δεν υπήρχε αντικρυσμα στην ξεφρενη ενεργεια που ανακαλυπταμε ολοένα και περισσότερα με αναντιστοιχα αλματα μας με τα αδυναμα ποδια μας στην ουσία στην κατηφορα. Στην αρχη το βαδισμα φανταζε ευκολo ανετo Κατοπιν εξελισσονταν σε τρεξιμο που ολοενα και μεγαλωνε σε ρυθμο και ενταση. Δεν παταγαμε στο εδαφος απλά και φυσικά σωριαζομαστε ‘φαρδεις πλατειςς’ οδυνηρά και συνθετα. Μετοχες στον αερα Μυς που δεν εχουν αντικρυσμα οδικου κοπιωδους διανυσματος

Ενω στην κριση του Σοσιαλισμού η παγκοσμια Δεξια δεν ειχε να προτεινει κατι και να μας δειξει σαν λειτουργουσα κοσμοθεωρία έτσι και τα τελευταία χρόνια στην κριση της δεξιάς και του κεφαλαιου που βιωνουμε ολοι μας σε αυτον τον πλανητη του κεφαλαιου η αριστερά ακομα γλυφει τις πληγες της στεκει στην γωνιά ανυμπορη και αμηχανη παρατηρωντας τις εξελιξεις χωρίς να μπορει να αρθρωσει και να σχηματισει σαφή λόγο.

Προσωπικά βλέπω πως το μοντελο που παταει στον αξονα αριστερα –δεξιά και περικλειει ή σημερα περιθαλπτει ολο το φασμα των πολιτικων παραταξεων και μοντελων οικονομικοπολιτικης διακυβερνησης εχει παλαιωσει και εχει γινει πλεον δυσχρηστο. Δεν μπορει να περιγραψει την πραγματικοτητα μας σημερα.

Ας δουμε λιγο τι εχει γινει στον χωρο της Βαλτικης δεν αρκει μετα το 1990 να βαδισεις πανω στον κλασσικο αξονα αριστερας –δεξιας έτσι ωστε να κατανοησεις τι ειναι προοδευτικο και τι οχι . Στην Βαλτική πχ δεν χρειαζεσαι μονο ενα επιπεδο με δυο ακρα Αριστερα και Δεξιά . Θες δυο γραμμες ευθειες που τεμναινονται και σχηματιζουν 4 επιπεδα Δεν ειναι μονο η θεση που πρεσβευουν αυτες οι παραταξεις / κομματα σημερα αλλά ειναι και η χρονικη σχεση τους και δραση τους μεσα στον χρονο. Πως εδρασαν πως κινηθηκαν στην συγκεκριμενη στιγμη τη ιστορίας Πως βλεπουν οτι μπορουν να κινηθούν απέναντι στα σημερινά προβληματα οταν εκτίθονται ή έρχονται αντιμετωποι. Τι σημασία έχει να πενθείς ενα θειο σου ή τον ιδιο τον πατέρα σου αν εχει σφαγιαστει ο ενας απο τον Χιτλερ ο αλλος απο τον Σταλιν. Ποιος ο περισσότερο φρικιαστικός στο χρηματιστηριο του Παγκσομιου Σφαγείου;

Έτσι σημερα η αριστερά αλλά και οι ευρωπαιοι σοσιαλιστές με την σειρά τους νοιωθουν οχι απλα αμηχανοι αλλά απλοι θεατές στην δυσκολη κριση ή πιο ευστοχα στην σειρά των κρισεων που αντιμετωπισει η ευρωπη μας σημερα. Η ευρωπη του κεφαλαιου της ευδαιμονίας και της καλης ζωης . Η ενωση της ευρωπης μονο κατα επιφαση εχει δημιουργηθει και υπάρχει στα χαρτιά.
Η καταρρευση του ευρωπαικου κεφαλαίου και ευδαιμονιστικού τροπου ζωής βασιζομενος σε δανεικά απο το πουθενα καταρρεει σαν πυργος απο τραπουλοχαρτα. Το ιδιο σκηνικο που δημιουργησε τις καταρρευσεις τραπεζών στις ΗΠΑ με τον ακριτο και ενεξελεγκτο δανεισμό το ίδιο περιπου σκηνικο εκτυλισσεται σήμερα στην ευρωπαική ηπειρο με τον ασταματητο δανεισμό των κρατων του Νοτου από τον Βορρά και παροτι η οικονομίες του Νοτου δεν συνβαδιζαν πραγματικά με αυτές του Βορρά. Το γεγονος οτι δεν ειχαν ουτε εδειχναν εγγυησεις και εχχεγγυα για αυτα τα δανεια που συνεχως εκταμιευονταν δεν αποτελουσε προβλημα ουτε φραγμό στους καιροσκοπους απανταχου χρηματιστές.



Πληρωναμε τα συσωρευμενα χρεη της μιας πιστωτικής καρτας με την χορήγηση νεας πιστωτικής απο ενα νεο ιδρυμα ή τραπεζα.


Η γλώσσα που χρησιμοποιουμε ολοι εμεις οι ευρωπαιοι για να συνεννοηθούμε σχετικά με τον ποιο ή ποια ειναι τα προβληματα και οι λυσεις τους θυμιζουν μονο την Βαβελ.

Οταν ο κομμουνισμος καταρρευσε με το πεσιμο μιας μαντρας η δεξια ενοιωθε πως θριαμβευσε Ματαια
Οταν το κεφαλαιο σημερα καρρέει σε μια σειρά απο κανονια χρηματιστηριακά που δεν εκτοξευουν αλλά αυτοεκρυγνονται οι μαντρες που προσπαθουν να ορθωσουν μπροστά στο κατερρεων φραγμα δεν ειναι ικανες να σταματησουν την οργη του σταματημενου χωρίς λόγο λιμναζοντος νερου.

Δεν είμαι σιγουρος αν θα ειναι το τελος του ευρω αυτη η σημερινη ευρωπαική Κριση. Οσο ειμαι σιγουρος πως με αυτην την κριση ανταλλαγης και πετοσφαιρας ‘προβληματων και δανεισμου κεφαλαιων’ ο ευρωπαικος σοσιαλισμος αν οχι καραρρεει οφειλει να αυτοπροσδιοριστεί και να βρει σοβαρά πειστικά λογω υπαρξης γιατί παραπαίει αργοπεθαίνει.

Και εδω υπάρχει αναγκη αυτο να γινει σε μια νεα ευθεια πλεον ορισμου μακριά απο το βολικο οχι μονο για δεκαετίες αλλά για εκατονταδες χρονια Αριστερά – Δεξιά που στεκει ακαιρο, αδοκιμο πλεον στον παγκομσιο πολιτικο κοινωνικο οικονμικο οριζοντα μας.
Ο ευρωπαικός Σοσιαλισμός δεν δηλώνει σημερα μονο απλά απων αλλά στεκει στη ακρη ανυπαρκτος χωρίς ουσία και σκοπό αφου αυτα τα οποια πρεσβευε και βροντοφωναζε δεκαετίες αδυνατουν να ειπωθουν σημερα μια και δεν εχουν αντικρυσμα. Που ειναι η αλλυελεγγυη οταν ολοι τρεχουν να σωσουν το κορμι τους.

Στο ξεκινημα του Β’ Παγκοσμιου πολεμου ολοι ετρεχαν μεσα στην ευρωπαική ήπειρο να σωσουν την χώρα τους στεκομενοι διπλα- διπλα ασχετα αν ησαν αριστεροι κομουνιστες ή δεξιοι και εθνικιστές. Στη φουρτουνα ολοι ενωνονται κατω απο την κοινη απειλη. Το ιδιο συμβαινει περιπου σημερα στον Πολεμο που ξεκινησε εδω και καποια χρόνια. Τον Οικονομικό Πόλεμο που εχει κηρυχτει. Χωρις αρματα και ντουφεκια.
Με καρτες επιταγες δανεια ομολογα παραγωγα κουρεματα και προσθεσεις μαλιών



Δεν στέκει ακριβώς τοσο το γεγνός οτι δεν υπάρχουν μεγαλοι ηγετες τα τελευταια χρονια στον κοσμομας στην ευρωπη μας.
Υπάρχουν πολιτικοι ανδρες και γυναικες ευρηματικοι και χαρισματικοί σε ιδια αντιστοιχία οπως υπηρχαν και παλιοτερα.
Απλά τοτε σε ενα διπολικο κλειστο συστημα ήταν εξαιρετικά απλό οι λεωνταρισμοι του καθε πολιτικου ηγετη να τον καταταξουν ειτε στους ινδιάνους ειτε στους καουμποηδες Ειτε στους λευκους είτε στους μαυρους
Ειτε στους γαλαζιους είτε στους κοκκινους.

Τα συστηματα ομως βρισκονταν απεναντι το ενα απο το αλλο. Παλευαν σαν μια παρτιδα βολει η τενις Δεν ειχαν ποτε επαφή ο ενας αντιπαλος με το αλλο αμεση.
Με την καταρρευση του παγκόσμιου διπολικου συστηματος δεν υπάρχουν πλεόν θεωρίες κολοσσοι που μπορει οι σημερινοι ηγετες να κρυψουν την γυμνια μας πισω απο αυτους τους πλασματικους ογκους και βουνα απο φελιζολ.

Οι θεωρίες προτασεις και πρακτικές τους αδυνατουν να περιγραψουν και να λυσουν τις κρισεις μας σημερα. Για αυτο βιωνουμε αυτην την ‘ακυβερνησια’ σημερα για αυτο ακριβώς δεν εξέχει και καποια πολιτικη φυσιογνωμία αναμεσα απο τις υπολοιπες που να θεωρηθεί σαν μεγαλος και φωτεινος ηγετης .


Οι φαροι δεν σβησανε αλλά δεν δειχνουν και τιποτα πλεον τα βραδια όταν οι προβολεις απο τις ντισκοτεκ γυρω τους ειναι πιο δυνατοί και σκορπουνε το απλετο δυαντο φως μιας αχαλινωτης ευδαιμονιας που διαρκει όσο ο ηλιος και η φωτεινη αληθεια ειναι αποντες.

Οι SOS φωτοβολιδες δεν μπορυν να φανερωσουν την τραγωδία ενος λαου όταν ο ευρωπαικός οριζοντας εχει κατακλυστει από πυροτεχνηματα.


Οι πολιτικοί άνδρες και γυναικες που ξεχωριζουν σήμερα και θα ξεχωριζουν αυριο θα ειναι αυτοι που εγκαταλειπουν την ξυλινη γλωσσα του παρελθοντος.
Θα μιλανε με πραγματικά παραδειγματα και οχι αριθμους και στατιστικές.
Στα τεστ που κανουμε για να δουμε αν τα μικροφωνα λειτουργουν ή οχι παντα λεμε
«ενα ενα ενα δυο τρια και γωνία»
ας αρχισουμε να λεμε και Αλφα Βητα και Γαμα και Ζητας Επσιλος και κυκλικός Ωμεγας.
Ας ξεχασουμε τους αριθμους και ας δουμε τι περιγραφει η γλωσσα μας σημερα.



Σημερα τα πραγματα δειχνουν παραδοξα τρελλά. Μια σοσιαλιστικη κυβερνηση προσπαθει να σωσει την χωρα απο τα τα προβληματα που φανερωσε και γιγαντωσε μια Δεξιά διακυβερνηση. Μια δεξια καταστροφικη κυβερνηση που φανερωσε την καταστροφικη διακυβερνηση οχι μονο των 5,5 χρονων της αλλά ολης της προηγουμενης 30ετιας
Στη προσπαθεια της σημερινης σοσιαλιστικης κυβερνησης να περισωσει και να μαζεψει τα αμαζευτα σε απιστευτα μικρο χρονικο διαστημα και κατω απο κολοσσιαια πιεση και υπο την καθοδηγηση και υπαγορευση τοσο της ευρωπης και των υπολοιπο Διεθνων σοφων ακολουθει καποιες δεξιες οδηγίες που οφειλει να εφαρμοσει αμεσα.

Κατω απο την εκρηκτική πιεση κυριως του ανημπορου να ανταποκριθει σε τετοιες αλλαγές Λαου μας οι φιλελευθερες αυτες οικονομικές λυσεις που προκρινουν οι τραπεζιτες και εφαρμοζει η σοσιαλιστικη μας κυβερνηση με το δεξιο πιστολι στον κροταφο αφου δεν υπάρχει στην ουσία ποτέ τριτη λυση ξεπερνουν οχι μονο φυσικά τον σοσιαλισμο που πρεσβευουμε και ειχαμε υποσχεθει στο προγραμμα μας αλλά και την διεστραμμενη φαντασία των πιο δεξιών φιλελευθερων τασεων και προγραμματων.

Και εδω παρατηρειται το κορυφαιο παραδοξο. Οι ιδιοι οι ελληνες δεξιοι που πηγαν το πλοιο στα βραχια απορριπτουν αυτο το προγραμμα διασωσης. Αρνουνται να συμπραξουν μαζι μας κανοντας φτηνη ποπουλιστικη προπαγάνδα πιασμενοι χερ χερι με τους κομμουνιστές και αριστερους στο πουθενά ! Εκει που παντα ηταν δηλαδή οι Ελληνες αριστεροί. Υπηρχαν περισσοτερο σαν κινημα τεχνης διπλα στα ρευματα του ρεαλισμου σουρεαλισμου κλπ παρά σαν πολιτικό πρόγραμμα και ουσία της πραγματικοτητας.

Αυτοι που στεκονταν δεξιά μας σημερα μας προχωρησαν τοσο δεξια που βρεθηκαν στην ουσία μας πηγαινοντας από πισω 360 μοιρες να μας επιτιθονται απο τα αριστερα μας.


Το κοινοβουλειο της Γαλλικης εθνοσυνελευσης σημερα ξεπέρασε τις 90 αλλα και αυτες τις 180 μοιρες
Μπορει να εξηγηθει και να γινει αντιληπτή σημερα μονο όπως και η τελευταια σκηνικη παρουσια των U2
Σε μια τεραστια σκηνη που εκτυλισσονται διαφορα δρωμενα επεισοδια Μια πολιτιστικη σκηνη 360 μοιρών.