Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

εγκσυγχρονιστική αλτρουϊστική περικοκλάδα με εγωκεντρικές εκφάνσεις, ρίζες, ακέραια και ακίνητα

1 σχόλιο:

Γ.-Φοίβος Σαργέντης είπε...

Επειδή αυτό το θέμα, αλλά και άλλα παρόμοια, νιώθω ότι εγκλωβίζουν το ΠΑΣΟΚ και την προβολή του σε μία «ρετρό» και παρωχημένη θέση (που είναι συνδυασμένη «κακές» μνήμες), αυτό που πιστεύω είναι ότι οφείλει ο χώρος να αναγεννηθεί.
Θεωρώ πως αν αναγεννηθεί θα μπορούσε να πείσει περισσότερο κόσμο από τον κόσμο που πείθει σήμερα.
Εγώ το ΠΑΣΟΚ θα το «βάφτιζα» Σοσιαλιστική Αναγέννηση με σύνθημα "Γίνε εσύ η αναγέννηση". Η "αλλαγή" δεν με πείθει και δεν πιστεύω ότι πείθει κανέναν.
Επισημαίνω ότι είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί και θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα.
Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θέλει να πείσει οφείλει να αναγεννηθεί. Διαφορετικά θα ταμπουρωθεί στις προηγούμενες θέσης του και αυτό και μόνον αυτό θα χρεώνεται όλα τα λάθη του παρελθόντος.
Παράλληλα, το όνομα αυτό μου φαίνεται ότι αντικατοπτρίζει περισσότερο την στάση του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, αφού εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι σαν κίνημα (κίνημα μπορεί να ήταν το 70-80).
Στα πλαίσια αυτής της επιλογής, νομίζω ότι θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει μια καλύτερη πολιτική στάση, περισσότερο σύγχρονη και πιο ευέλικτη.
Το ζητούμενο είναι η κάθαρση και δυστυχώς αυτή δεν γίνεται μέσα από αλλαγές ονομάτων.
Αλλά επειδή στους πολιτικούς σχηματισμούς, είναι περισσότερο συμβολικές -αλλά και ουσιαστικές- οι πολιτικές πράξεις της «εικόνας» μου φαίνεται πως αυτό θα ήταν μια καλή κίνηση για τώρα.