Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Νέα δΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φοροδιαφυγή σε μπανανίες, δικαιοσύνη - με το δ δυστυχώς μικρό συρρικνωμένο αδύναμο - a la carte. Γίναμε ακόμα μια φορά διεθνώς ρεζίλι αφού ακόμα και η χώρα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος στην Λατινική Αμερική, η Ουρουγουάη μας ειδοποίησε άμεσα για 5 εκατ δολάρια του ελληνικού λαού που συνεχίζει και έχει στην διάθεση του ο αρχι-λογιστής της Siemens και τα οποία έστειλε εκεί για να βρει ηρεμία το λαρύγγι του και να μην αναγκαστεί να αρχίσει το κελάιδημα... Άραγε πόσα άλλα έχει κρύψει απο εδώ και εκεί ...
Μήπως έγινε ακόμα ένα απίστευτο ρεκόρ εδώ ;
Η Ουρουγουάη κράζει Έλληνες για φοροδιαφυγή ! Οχι απλά δεν παμε καλά αλλά το σκάφος είναι πάνω στα βράχια... και η προπέλα ακόμα γυρίζει σαν Μύλος...Βρες μπας και δεν λάδωσε ο ανθρωπος εκεί κάτω όπως συνηθίζεται και τον πέρασαν για φτωχό μπακάλη; ή μήπως πήγε να κρυφτεί σε λάθος σφαίρα και κύκλο επιρροής που δεν ελέγχεται και δεν λαδώνεται απο την Νέα Δικαιοσύνη; Και ο Λυκο-ρέζ-ος έχει όρια επιρροής

Η Δώρα έχουσα και φέρουσα για μια ακόμα φορά σύμφωνα με την πάγια τακτική της ξεκάθαρης ....κυβερνησης Καραμανλή τα έριξε στους διοικητικούς υπαλλήλους όπως και με το Βατοπέδιο πρόσφατα , με την απόδραση απο Κορυδαλλό κλπ κλπ -ωραία αυτό μας έλειπε τώρα ...έγινε και το ΥΠΕΞ Μύλος (το μ- Μεγάλο εδώ)- φυσικά έκανε νωρίτερα το αυτονόητο πάντα κατά την μοναδική και απίστευτη ..ξεκάθαρη κυβέρνηση Καραμανλή. Πηρε ξεκάθαρα την... πολιτική ευθύνη όπως και όλοι οι άλλοι έκαναν ξεκάθαρα με σημαιοφόρο τον κ Καραμανλή που συνεχίζει να μας ξεκαθαρίζει. Που μεταφράζεται "... τώρα μάγκες μην κρυβόμαστε . Καταλαβαίνουμε τώρα όλοι ότι εγώ φταίω. Η ευθύνη είναι απόλυτα δική μου αλλά δεν το κουνάω απο την καρέκλα μου. Τι να κάνω δηλαδή να πυροβολήσω το πόδι μου "


Το πόσο μπακάλης τώρα είναι ο Λογιστής φαίνεται από την κίνηση να πάει να αγοράσει σπίτι στην Punta del Este. Να το έκανε τις δεκαετίες του '30 του '40, 50, 60 άντε και '70 πάει και έρχεται Περασμένα μεγαλεία ...Άλλο πιο καταθλιπτικό μέρος γεμάτο παρακμή δεν μπορούσε να βρεί; Στην νότια , βόρεια ή και δυτική Αργεντινή δεν βρήκε να πάει έρμος ; Δεν τον πήγε κανείς στην Rivera που με 1 εκατ δολαρια αγοράζεις την μιση επαρχία με ατέλειωτα βοσκοτόπια και εργατικούς gauchos ή στην Mendoza για να αγοράσει μπιρ παρά καμμια οινοβιομηχανία που παραπαίει ή άντε στο πάντα κιριλάτο Barriloche. Μάλλον είχαν πάρει φωτιά τα μπατζάκια του και δεν είχε χρόνο να σπαταλήσει. Αλλά όπου και να πήγαινε η διαδρομή του ήταν προδιαγραμμένη από την ώρα που έκλεισε το εισιτήριο στο κομπιουτερ. Φαίνεται πως είχε τέτοιο στρες και άγχος με τον χρόνο που μετά το Μπουένος Αιρες και την ξεπερασμένη επαρχιώτικη Κολόνια που βρισκεται απέναντι και δίπλα στο Μοντεβίδεο τον πήγαν για high life στο πλέον Ανατολικό σημείο της χώρας που έδυσε προ πολλού... Ούτε και οι χειρότεροι Ρώσοι νεόπλουτοι δεν αγοράζουν εκεί πέρα. Η Βραζιλία έχει τετοιες παραλίες και ζωή που η Punta μοιάζει σαν την παραλία του Αγιου Κοσμά μπροστά τους με ατέλειωτα λουνα παρκ.
Τι να γινε ;
Πιστεύω πως βρήκε κάποιον έλληνα μεσίτη στο Μοντεβιδέο που πρώτα του πήρε μια χοντρή μεσιτία για την αγορά της ξέπαυλης και μετά τον παρέδωσε σε μια κόλα χαρτί φαξ. Ένα κομάτι χαρτί, μια σελίδα που έγινε σαίτα και έπεσε στον πεζόδρομο της Ζαλοκώστα από τον 2ο όροφο βραδιάτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: